Kemoran kisa raportti 09.08.2011

Xtreme Race kilpailuissa yllätyksiä ja dramatiikkaa
Kauden 4. kilpailuviikonloppu Kemoralla tarjosi jännitystä koko rahalla. Sää Kemoralla olih aasteellinen, perjantaina ja lauantaina satoi koko päivän, kun taas sunnuntai oli poutainen ja sateeton. Sään vaihtelut aiheuttivat tiimeille runsaasti päänvaivaa ja työtä.
Perjantain harjoituksissa Fast Fox Racing Teamin kuljettajat Marko ja Santtu Rantanen olivat lähes jokaisessa harjoituksessa nopeimpia ja ilmoittautuivat mukaan tiukkaan mitallijahtiin.

Lauantain aika-ajot tarjosivat mukavia yllätyksiä, kun ensimmäisessä aika-ajossa Team
ÖljyHetken "Antsa" Antikainen ajoi ruutuun 2, ollen viimeiseen kierrokseen asti kiinni
paalupaikassa. Toisen aika-ajon superyllätyksestä vastasi Jii Motorsportin Juha Jokiaho vallaten paalupaikan.

Aika-ajojen tulokset:

1. 1. Liiri 2. Antikainen 3. Grönthal/Nuoramo
2. 1. Jokiaho 2. Liiri 3. Hannonen
Lauantain startissa rata oli märkä, mutta kilpailun aikana vettä ei satanut kuin muutama tippa. Heikki Liiri otti vahvan startin ja ajoikin kärjessä ruutulipulle asti. 2 ja 3 paikoista käytiin kuitenkin tiukkaa vääntöä. Timo Grönthal nosti Team Xtreme Race kilpurin sijalle 3 startattuaan ruudusta 6.
Kari Grönthal pystyi vielä omalla ajovuorollaan ohittamaan hienosti ajaneen Jokiahon, nostaen tiiminsä toiseksi. Juha Hannonen haastoi Jokiahon vielä kilpailun viimeisellä kierroksella. Jokiaho teki pienen ajovirheen sillä seurauksella, että Team Carbon Race Juha Hannonen nappasi viimeisen palkintopallisijoituksen.
Sarjakärjessä ennen Kemoraa olleet Team Bekason Sami Grönthal/Jari Nuoramo tekivät virhearvion rengaspaineiden osalta. Auto oli mahdoton ajettava ja he olivatkin maalissa vasta sijalla 10. Juha Hannonen siirtyi pistekärkeen.
Sunnuntai aamu valkeni poutaisena ja tiimeillä tulikin kiire muuttaa autoihin kuivan kelin säädöt.
Startissa Liiri otti jälleen kärkipaikan ja rauhallisella ja nopealla ajolla säilytti paikkansa aina maaliin asti. Upea ajo kruunasi loistavan viikonlopun. Heikin saldo oli lähes täydellinen. Aikaajoissa 1. ja 2. sekä molempien kilpauluiden voitto! Onnittelut Heikille.
Heikin takana jo ensimmäisellä kierroksella Kari Grönthal nousi ruudusta 7 sijalle 2 saaden peräänsä Marko Rantasen, Jokiahon, Hannosen ja startissa epäonnistuneen Sami Grönthalin.
Pian Marko kuitenki ohitti Karin ja Rantaset ajoivatkin loistavasti maaliin sijalla 2. Ikävä kyllä kuljettajan vaihdon yhteydessä Santtu ylitti varikon ulosajoviivan sillä seurauksella, että he saivat 10 sekunnin rangaistuksen pudoten sijalle 4. Veljekset kuitenkin antoivat myrskyvaroituksen ja Ahveniston finaalissa tulemmekin varmasti näkemään veljeksiltä huikeita ajosuorituksia. Muut palkintosijat menivät 2. Grönthal/Nuoramo ja 3. Juha Hannoselle. Kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun Ahvenistolle lähdetään todella tiukassa pistetilanteessa. Pistekärjessä on
Juha Hannonen (172), toisena vain 4 pistettä perässä on Grönthal/Nuoramo (168) ja kolmantena Heikki Liiri (155).