Apparalla kolme kilpailua ja kolme eri voittajaa!

Kauden 2015 ensimmäiset kilpailut ajettiin Ahveniston aina niin hienolla moottoriradalla. Aika-ajot sujuivat tasaisesti, mutta Est1Racing kuljettajinaan Juha Huhtala ja Ari Holappa saalistivat paalupaikat molemmissa aika-ajoissa. Mika Oikari oli epäonnen soturi kärsien moottori vauriosta jo ensimmäisessä aika-ajossa. Moottoria ei saatu enää korjattua joten Oikarin viikonlopun kilpailut päättyivät ennenaikaisesti.

Ensimmäisen startin voitti hienolla ajolla Tomi Sundstöm. toiseksi kaasutteli Timo Grönthal ja kolmanneksi Jesse Ojaa tuurannut Kari Grönthal. Tässä erässä epäonnen soturi oli Jani Valli joka jo ensimmäisellä kierroksella ajautui kaiteeseen ja auto rikkoutui pahasti. Onneksi mies on kunnossa ja toivotammekin Janille tsemppiä talliin. Auto vaatii melkoiseti työtä, mutta toivottavasti tiimillä riittää voimat vaativassa urakassa.

Toisessa startissa Juha Huhtala karkasi paalupaikalta voittoon. Toiseksi ajoi Kari Grönthal ja kolmanneksi hienolla suorituksella sarjamme kuopus vasta 14 vuotias Gabriel Sergo. Tässä erässä Rami Raitanen väläytti vauhtiaan ja vieraili hetken jopa kärkipaikalla. Varaslähdön seurauksena hänen sijoituksensa kuitekin heikkeni huomattavasti.

Kolmas erä olikin sitten Rami Raitasen heiniä kun hän lähdössä ruudusta kaksi ampaisi kärkeen, eikä kärkipaikasta sitten enää luopunutkaan. Kari Grönthal ajoi taas podiumille ollen toinen ja kolmanneksi kiiruhti paalulta startannut Ari Holappa. Luokan tasaisuudesta kertoo se että 6 kärki oli maalissa vain 3.5 sekunnin marginaalilla!

Ahveniston kilpailuiden jälkeen kärjen epävirallinen pistetilanne on seuraavanlainen:

1) Team Ihmekauppa Jesse Oja-Kari Grönthal 56
2) Est1Racing 3 Juha Huhtala-Ari Holappa 49
3) Keanic Racing Tomi Sundström 47
3) RR-Motorsport Rami Raitanen 47

Viralliset kokonaispisteet löytyvät sivuiltamme myöhemmin tänään.

Kiitos kilpailijoille, faneille, kilpailun järjestäjille upeasta viikonlopusta. Seuraava kilpailu on Jurvassa 13.-14.6.2015. Siellä nähdään taas!