2017; 3 mestaruusarvoa, uudet renkaat yms

Varmaankin moni on kuullut erilaisia huhuja syksyn mittaan sarjamme tulevaisuudestaja nyt onkin aika kertoa muutamista varmistuneista asioista.

Sarjan nimi muuttuu ja uusi nimi on BMW Xtreme Cup. Suurinpana syynä on se että Viron ja Suomen sarjat ajavat yhtä yhteistä sarjaa 2017 eteenpäin ja halusimme uudistaa samalla myöskin sarjan nimen.

BMW Xtreme Cup on syksyllä anonut NEZ-arvoa (NEZ - FIA North European Zone) ja sen on NEZ komissio myöntänyt 2017 eteenpäin. NEZ sarjan 2017 osakilpailut (3) ajetaan Riikassa, Pärnussa ja Alastarolla.

Rata-Sm sarjana kokee myöskin muutoksia.
Uusi Suomenmestaruus sarja on nimeltää FTCC. Sarjassa ajavat seuraavat luokat: BMW Xtreme Cup, Porsche Cup, V8 Thunder ja V1600. Kaikille näille FTCC sarjan luokille on myönnetty SM-arvo!
FTCC kilpailut ovat osin samoina viikonloppuina kuin NEZ kilpailutkin, mutta lisänä on vielä Ahveniston osakilpailu.
Lisäksi haemme kahta kilpailun järjestäjää joissa BMW Xtreme Cup kilpailee SM-pisteistä.

Myöskin Viron mestaruus ratkaistaan sarjassamme, joten tuleva Suomen Mestari on myöskin Viron mestari.

Kokonaisuudessaan kilpailuviikonloppuja on 6, joista 3 on NEZ/SM arvoisia ja 3 SM arvoisia.

Tekniset säännöt ovat valmisteilla ja kunhan pääsemme Viron kanssa yhteisymmärrykseen asioista ne julkaistaan. Toivon että asiat ratkeavat nopeasti ja tiimi saavat siltä osin työrauhan mahdollisimman pian. Olen esittänyt joitan muutoksi moottorin ja pakoputken osalta, joten jos jo nyt suunnittelette muutosia kyseisiin asioihin niin olkaa ensin yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Sarjan rengas-sopimus allekirjoitetaan tällä viikolla ja tiedotan asiasta virallisesti kunhan nimet on papereissa. ;)

Tsemppiä talleille ja lumitöihin
Kari